Bing Crosby

Jɔk Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Bing Crosby

Harry Lillis Crosby (Tacoma, Statele Unite, 3 mai 1903-Alcobendas, Spania, 14 octombrie 1977), mai cunoscut sub numele de Bing Crosby, a fost un cântăreț american (crooner) și actor cu o carieră artistică de jumătate de secol considerată Prima vedetă multimedia, Bing Crosby a fost cel mai bine vândut și de succes act muzical al secolului XX la nivel mondial.

Crosby a fost lider în vânzări record, evaluări radio și câștiguri brute de filme - unul dintre cele mai importante și mai influente personaje ale secolului XX la nivel mondial. A fost unul dintre primii artiști multimedia. Între 1934 și 1954, Crosby a avut un bestseller imbatabil cu albumele sale, aprecieri excelente la posturile de radio și filme de renume mondial. El este adesea considerat unul dintre cei mai populari actori muzicali din istorie și este astăzi vocea omul mai înregistrat electronic. Prestigiul artistic al lui Crosby este universal, este foarte important să menționăm că a fost una dintre cele mai mari inspirații pentru alți mari interpreți de sex masculin care l-au susținut, precum Frank Sinatra, Perry Como, Dean Martin, John Lennon, Elvis Presley, Michael Bublé pentru a numi câteva.

Bing Crosby a vândut până în prezent peste 1 miliard de discuri din lume, probabil cel mai mare vânzător de discuri din istorie, precum și cea mai bine vândută melodie din lume, intitulată White Christmas, cu mai mult de 50.000.000 de exemplare vândute în toată lumea.Crosby a fost atât de faimos și popular la mijlocul secolului XX în lume, încât un sondaj realizat apoi a dezvăluit că Crosby era mai faimos și mai respectat decât Papa Pius XII la acea vreme.

Succesul său grafic rămâne impresionant: 396 de cărți individuale, inclusiv 41 de numere de numărul 1. Dacă contați de câte ori a fost marcat „Crăciunul alb”, asta ar aduce acest număr până la 43, mai mult decât Beatles și Elvis Presley s-au combinat.

Crosby a avut single-uri separate în fiecare an între 1931 și 1954, plus că a avut 24 de single-uri populare separate în 1939 doar.

Bing Crosby a înregistrat peste 2.000 de înregistrări comerciale și aproximativ 4.000 de emisiuni radio, plus o listă extinsă de apariții la film și televiziune, el fiind cel mai înregistrat artist din istorie.

Bing Crosby a obținut 41 de înregistrări nr. 1 în topuri (43 inclusiv a doua și a treia rubrică pentru „White Christmas”), mai mult decât The Beatles cu (24) și Elvis Presley cu (18) înregistrări.

Înregistrările sale au ajuns în topuri de 396 de ori, mai mult decât Frank Sinatra (209) și Elvis Presley (149) combinate.

Crosby a fost vocea a 13 piese nominalizate la Oscar, dintre care patru au câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună melodie: „Sweet Leilani” (Waikiki Wedding, 1937), „White Christmas” (Holiday Inn, 1942), „Swinging pe o stea "(Going My Way, 1944) și„ In the cool, cool, cool of the Sea "(Aici vine mirele, 1951).

Bing Crosby a primit trei stele pe Walk of Fame de la Hollywood: una pentru înregistrări, una pentru radio și alta pentru filme.

Bing Crosby este cel mai înregistrat artist din istorie cu aproape 400 de hituri single vândute în lume, realizare pe care nimeni, inclusiv Frank Sinatra, Elvis Presley, The Beatles și Michael Jackson, nu s-au apropiat.

Crosby a înregistrat patru spectacole în Grammy Hall of Fame, care este un premiu special înființat în 1973 pentru a onora înregistrările cu „semnificație calitativă și istorică”.